KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.

Inspektorem Ochrony Danych Osobowych w Przedszkolu nr 59 jest Pani Justyna Brejwo - kontakt: IOD@dbfo-ochota.waw.pl
zapoznałem/zapoznałam się

Leśne zwierzęta

Drogie Przedszkolaki! 
Dzisiaj trzeci już dzień naszych spotkań z „Życiem lasu”. Obudzeni, najedzeni?  
Czas na gimnastykę: „Taneczne poranki – Smerfny Aerobik”

I już możecie sprawdzić co na Was czeka w dzisiejszym odcinku: 

"Życie lasu" Katarzyny Bajerowicz - część 3

Życie w lesie kwitnie, na świecie pojawiają się kolejne młode zwierzęta. Czy pamiętacie, jak nazywają się dzieci wymienionych w opowiadaniu zwierząt leśnych? Zobaczcie jeszcze raz, jakie zwierzęce rodziny mają w lesie dom i spróbujcie najpierw sami odgadnąć jak nazywa się mama, tata oraz dziecko danego zwierzęcia, a następnie sprawdźcie czy odpowiedzieliście prawidłowo. Przy okazji posłuchajcie piosenki o dzikach, odgłosu jeleni oraz kilku ciekawostek o sarnach. Zapraszamy Was na Spacer po lesie

Znaleźliście rodziny zwierząt leśnych w lesie, czy znajdziecie ich nazwy w wykreślance? 
Życie lasu – rodziny zwierząt leśnych  

Informacji o zwierzętach można znaleźć wiele w różnych miejscach. Może macie w domu książki, w których znajdziecie informacje na temat zwierząt leśnych? Może uda Wam się znaleźć w Waszych książkach nazwy zwierząt z dzisiejszego filmu? Sprawdźcie! Umiecie odczytać numery stron, na których one się znajdują? Jeśli potraficie je odczytać, to czy umiecie je zapamiętać?  
Jeśli chcielibyście pomocy, aby móc zaznaczyć stronę w książce, to proponujemy Wam wykonanie własnej zakładki do książki: 

Lis -zakładka origami”
 
Z serdecznymi pozdrowieniami