KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.

Inspektorem Ochrony Danych Osobowych w Przedszkolu nr 59 jest Pani Justyna Brejwo - kontakt: IOD@dbfo-ochota.waw.pl
zapoznałem/zapoznałam się

Biblioteczka

Drodzy Rodzice

Uruchamiamy w naszym przedszkolu Biblioteczkę dla Rodziców. Zebrałyśmy w niej pozycje dotyczące rozwoju i wychowania dzieci w wieku przedszkolnym, które są spójne z wyznawanymi przez nas wartościami, a które, mamy nadzieję, będą dla Państwa wsparciem w obszarze rodzicielstwa.

Wśród tytułów, które proponujemy znalazły się między innymi:
• Dobra relacja. Skrzynka z narzędziami dla współczesnej rodziny.
• Kiedy Twoja złość krzywdzi dziecko
• Jak zapewnić swojemu dziecku najlepszy start. Edukacja i rozwój zgodne z naturalnymi potrzebami przedszkolaka.
• Mocno mnie przytul
• Wychowanie bez nagród i kar. Rodzicielstwo bezwarunkowe.
• Porozumienie bez przemocy. O języku życia.
• Potęga obecności
• Self-Regulation. Opowieści dla dzieci o tym, jak działać, gdy emocje biorą górę.

Zainteresowanych rodziców prosimy o kontakt z Panią Martą Łusakowską (adres: biedronki[at]przedszkole59.waw.pl) w celu ustalenia szczegółów wypożyczenia książek.

Serdecznie zapraszamy do korzystania z naszej Biblioteczki!