KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.

Inspektorem Ochrony Danych Osobowych w Przedszkolu nr 59 jest Pani Justyna Brejwo - kontakt: IOD@dbfo-ochota.waw.pl
zapoznałem/zapoznałam się

O nas

Książkowy kwiecień

Kwiecień okazuje się być miesiącem rozpoczynającym się Międzynarodowym Dniem Książki dla Dzieci (2 kwietnia) i nieomal kończącym się Światowym Dniem Książki i Praw Autorskich (23 kwietnia). W naszym przedszkolu książki są bardzo ważne. Codziennie po nie sięgamy.....

Od malucha do melomana

Witamy wszystkich ODKRYWCÓW! Zachęcamy do udziału w zabawie z muzyką. Zaprzyjaźniona z nami Pani Iwonka, to prawdziwa znawczyni muzyki.

Życzenia z okazji Świąt Wielkanocnych

Radosnych, ciepłych, a nade wszystko zdrowych Świąt Wielkanocnych.

Wiadomość do naszych Kochanych Przedszkolaków :)

Witamy wszystkie nasze Przedszkolaki, które przez najbliższe dni zapraszamy do zabawy w domu, ale z naszymi pomysłami na spędzenie czasu, kiedy nie możemy spotkać się w przedszkolu.....

21 marca -Światowy Dzień Osób z Zespołem Downa

Światowy Dzień Zespołu Downa to święto ustanowione w 2005 roku z inicjatywy Europejskiego Stowarzyszenia Zespołu Downa. W ten wyjątkowy dzień zachęcamy wszystkie dzieci do założenia skarpetek w różnych, wesołych, wiosennych kolorach!