Babeczki waniliowe
Wielkanoc coraz bliżej! Motylki poznają tradycje wielkanocne oraz potrawy przygotowywane na stół. W ramach naszego kółka kulinarnego przygotowaliśmy wielkanocne babeczki waniliowe. W sam raz do koszyczka!
Samodzielnie odmierzaliśmy produkty suche tj. mąkę, budyń, cukier i proszek do pieczenia. Do drugiej miseczki dodaliśmy jajka, mleko, olej i śmietanę, a następnie wszystko wymieszaliśmy za pomocą miksera. Do miski z jajkami dodaliśmy przesiane produkty suche i wszystko wymieszaliśmy do połączenia się składników. Dodaliśmy również naturalny ekstrakt wanilii -ale pięknie pachniało!
Kolejnym etapem było nałożenie ciasta do foremek.
Gdy babeczki się upiekły przygotowaliśmy lukier i zabraliśmy się za dekorowanie naszych babeczek. To była słodka zabawa!
Przepis, który wykorzystaliśmy: